Mogu li članovi organizacije koji nisu u radnom odnosu volontirati u organizaciji čiji su članovi i na koji način – na kojim poslovima?

U novootvorenim udrugama su najčešće svi volonteri (upravljačka struktura, voditelji i provoditelji programa itd). U ovom smislu potrebno je uvijek konzultirati Zakon o volonterstvu, a prema njemu je dozvoljeno volontiranje članova i korisnika neke udruge.

Ono što je važno jest da volontiranje ne bude zamjena za plaćeni rad, odnosno radno mjesto (a pogotovo ako organizacija već ima zaposlenike). Zakon o volonterstvu je 2021. izmijenjen i prema njemu moguće je volontirati maksimalno 38 sati tjedno.

Podijeli s prijateljima:​

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.