Kako tražiti volontere i izraditi volonterski plan?

1. Volontere tražite ovisno o volonterskoj poziciji, dobi volontera, načinu na koji inače komunicirate s korisnicima i volonterima:
– Putem društvenih mreža;
– Putem web stranice organizacije;
– Izradom i distribucijom letaka, plakata itd.;
– Koristeći bazu već postojećih volontera;
– Uz pomoć lokalnog ili regionalnog volonterskog centra;
– Putem medija.

2. Prije nego počnete s procesom traženja volontera, potrebno je izraditi plan rada i osmisliti zadatke te odrediti koordinatora volontera.

Prvo je potrebno procijeniti potrebe vlastite organizacije – za što nam treba volonter, što inače obavljaju naši zaposlenici, koliki angažman trebamo od volontera, tko će se baviti njime – i tako za sve aktivnosti u koje planiramo uključiti volontere. Dalje, potrebno je detaljno opisati svaku pojedinačnu volontersku aktivnost: naziv pozicije, potreban broj volontera, opis aktivnosti, rezultati, vrijeme volontiranja, mjesto rada, koordinator, potrebne vještine i drugo po potrebi.
Plan rada sadrži sve podatke za sve volonterske aktivnosti te vrijeme i raspored održavanja istih.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.