Breza: Festival “Zemlja bez granica” u Valpovu, Belom Manastiru i Đakovu!

FESTIVAL ZEMLJA BEZ GRANICA DOLAZI U VALPOVO, BELI MANASTIR I ĐAKOVO

Prijavi se na radionice i sudjeluj u bogatom večernjem programu

Najveći kontinentalni obiteljski Festival Zemlja bez granica, ove godine izlazi izvan Osijeka i po prvi će se puta održati na više lokacija u Osječko-baranjskoj županiji. Nakon Ernestinova, Festival pod manifestacijskim nazivom MOJE dolazi u Valpovo, Beli Manastir i Đakovo gdje će se održati više od 60 radionica i 10-ak večernjih događanja poput koncerata i predstava s više od 100 izvoditelja aktivnosti iz Hrvatske, Mađarske i Poljske. Svi su sadržaji potpuno besplatni. U slučaju lošeg vremena pratite FB Udruga Breza i web stranicu Festivala, www.zemljabezgranica.com.

 Festival organizira Udruga Breza uz podršku Osječko-baranjske županije i Zaklade „Hrvatska za djecu“ te Gradova Valpovo, Beli Manastir i Đakovo  kao i Općine Ernestinovo, a uz medijskom pokroviteljstvo (Televizija Slavonije i Baranje, Osječka TV, Đakovo Live, Glas Slavonije, Slavonski radio, Radio Valpovo, Radio Baranja te portale: Osijek031, Osijekexpress, SiB, Moje Đakovo, Valpovštinainfo, Baranjainfo).

U VALPOVU 28. I 29. KOLOVOZA 20-AK RADIONICA, KONCERTI I STAND-UP KOMEDIJA

U Valpovu je tema Festivala Moja povijest pa sudionike 28. i 29. kolovoza očekuje 20-ak radionica od vitezova i princeza koji izrađuju štitove, mačeve i krune, grofovske mode i priča, kriptografije, izrade starih fotografija, arheologije, do zračnih i podnih akrobacija, žongliranja, hodanja na štulama, plesa i pravoga benda, oslikavanja kišobrana i dr. Svi zainteresirani mogu se još uvijek prijaviti na neku od željenih radionica i to putem online obrasca na: https://www.zemljabezgranica.com/index.php/prijave. Radionice se prema rasporedu održavaju u Osnovnoj školi Matije Petra Katančića te Parku Dvorca Prandau-Normann.

 Uz radionice, planirana su i večernja događanja u Parku Dvorca i to 28.  i 29. kolovoza (ponedjeljak i utorak).  U ponedjeljak, 28. kolovoza s početkom u 19 sati održat će se koncert pijanistice Matee Leko i instruktorice joge Sare Vargović pod nazivom Disanje u pokretu – spoj koncerta i joge gdje svi posjetitelji mogu biti dio koncerta i vježbati zajedno, a potom u 20 sati započinje stand-up komedija Marine Orsag. U utorak 29. kolovoza od 17 do 19 sati u Parku Dvorca polaznici radionica zajedno će sa svojim voditeljima prezentirati naučene vještine uz zanimljive instalacije u prostoru, kuhanje po starinski u glinenim ćupovima, a voditeljski dvojac bit će novinarka Uršula Tolj i komičarka Marina Orsag. Sve će završiti istoga dana (29. kolovoza), koncertom Meritas i Jelene Radan na mostu unutar Parka s početkom u 20 sati.

U BELOM MANSTIRU 30. KOLOVOZA RADIONICE, BALON NA VRUĆI ZRAK, PREDSTAVA I KONCERT

 U Belom Manastiru tema je Festivala Moja Baranja pa sudionike 30. kolovoza očekuje 19 radionica od  onih kreativnih poput izrade skulpture paprike, magneta s motivima Baranje, lutkica od slame, baranjskoga Hollywooda do plesnih i pjevačkih radionica, klaunovske školice, igraonica s vodenim balonima, za princeze, cirkusante te istraživačkih radionica (Miškova Čudesna Baranja, Mitologija starih Slavena, Zemlja rizika  i dr.).  Svi zainteresirani mogu se još uvijek prijaviti na neku od željenih radionica i to putem online obrasca na: https://www.zemljabezgranica.com/index.php/prijave.

 Radionice se prema rasporedu održavaju u Umjetničkoj školi u Belom Manastiru, na Korzu i livadi pored Korza.

Uz radionice planirana su i večernja događanja na livadi kod Korza i to 30. kolovoza (srijeda). Tako će od 17 do 19 sati uz male prezentacije naučenih vještina polaznika radionica i novinara pod vodstvom novinarke Uršule Tolj, od 17 sati započeti dizanje velikoga balona na vrući zrak koji će provozati, tj. podići sa zemlje sve zainteresirane posjetitelje kako bi iz ptičje perspektive vidjeli svoj grad. Podizanje balona ovisi o vremenskim prilika koje moraju biti pogodne za balon pa se nadamo da ćemo uspjeti imati tzv. balonsko vrijeme. U 19 sati održat će se predstava za djecu pod nazivom Lovci na snove u izvedbi Teatra Loft iz Zagreba. Za 20 sati planirano je puštanje lampiona u zrak u interakciji sa svim posjetiteljima te koncert Igora Delača.

U ĐAKOVU TRI DANA RADIONICA, KOMEDIJE, PREDSTAVE, KONCERATA I VATRENOG SHOWA

U Đakovu je tema Festivala Moja škola pa sudionike kroz tri dana (30. i 31. kolovoza i 1. rujna) očekuje čak 27 radionica – cirkuske vještine, hodanje na štulama, bicikliranje do šarana, pjevanje i upoznavanje glazbenih instrumenata, raznih plesnih tehnika, badmingotna, tiktokanja, vila i vilenjaka, vrta u boci, recikliranja haljina, materijala i dr.

Svi zainteresirani mogu se još uvijek prijaviti na neku od željenih radionica i to putem online obrasca na: https://www.zemljabezgranica.com/index.php/prijave.

 Radionice se prema rasporedu održavaju u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić u Đakovu.

Uz radionice sva su tri dana osigurana i večernja događanja. Tako će se 30. kolovoza (srijeda) u dvorištu Škole s početkom u 20 sati održati stand-up komedija Marine Orsag, a 31. kolovoza dvije dječje poslastice: dječja predstava Lovci na snove zagrebačkoga Teatra Loft s početkom u 19 sati te Kišni razdraganci, rock koncert Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrleta, s početkom u 20 sati. Posljednji dan, 1. rujna (petak) rezerviran je za završne prezentacije od 17 do 19 sati svih polaznika radionica koji će zajedno sa svojim voditeljima prezentirati naučene vještine uz vatreni show poljske akrobatkinje Matylde Gorske. Istoga dana, 1. rujna u Strossmayerovom parku u Đakovu održat će se i koncert Ide Prester s početkom u 20 sati.

Detaljan program festivala po gradovima možete preuzeti ovdje:

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.