Zvono: Početak novog projekta Europskih snaga solidarnosti

Inkluzivna kuća Zvono započela je s provedbom novog projekta solidarnosti pod nazivom „Klub samozastupnika Valpovštine. Cilj projekta je osnažiti osobe s invaliditetom i pružiti im podršku pri razvoju samoodređenja i samozastupanja.

Trajanje projekta je od 1. srpnja 2023. do 30. lipnja 2024.

Klub samozastupnika udruge Zvono djeluje od 2011. godine. 15 članova kluba (korisnika udruge Zvono) aktivno radi na razvoju samoodređenja i samozastupanja tj. govorenja i djelovanja u vlastito ime.
Provedbom ovog projekta se klub samozastupnika želi proširiti na područje Valpovštine (Grada Belišće, Valpova i njihovih prigradskih naselja).

Projekt provodi 5 mladih volontera IK Zvono, od čega su 4 osobe s invaliditetom.
Projekt je izvrsna prilika za skupinu mladih volontera da razviju kompetencije i steknu vrijedno iskustvo u provedbi projekta, a također je i veliki benefit za korisnike IK Zvono i OSI s područja Valpovštine, kojima će se pružiti prilika i podrška da se aktivno bore za svoja prava.

Projekt financira Europska unija, a provodi se uz pomoć Agencije za mobilnost i programe EU.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.