Završna konferencija projekta „Sunce za roditelje“

Konferencija – putem Zoom-a

Završetkom projekta „Sunce za roditelje“ održat će se završna Zoom konferencija kojom će biti obuhaćeno sve ono o čemu je bilo govora kroz cijelu godinu odnosno cijeli projekt. Kroz cjelodnevna predavanja imat ćete priliku čuti mišljenja stručnjaka koji prate trudnoću i brigu o novorođenčetu iz različitih perspektiva. Također, održat će se i tribina na kojoj ćete imati priliku razgovarati o kontroverznim pitanjima koja se javljaju u području današnjeg suvremenog roditeljstva.

Datum održavanja konferencije je petak, 8. srpnja, a prvo predavanja počinje u 10 sati.

Raspored predavanja kao i linkove za prijavne obrasce možete pronaći pri dnu članka.

U svakom obrascu nalazi se detaljniji opis svakog pojedinog predavanja.

Pozivamo Vas da nas pratite i na našim Facebook i Instagram stranicama @suncezaroditelje gdje ćemo Vas obavijestiti o svim novostima.

O projektu

„Sunce za roditelje“ projekt je koji provodimo od početka rujna 2022. godine. Financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i namijenjen je trudnicama i roditeljima djece do godine dana. Ovim projektom omogućena je psihosocijalna potpora u velikom razdoblju promjene koju prolaze budući i novopečeni roditelji.

Projekt, kojeg provode psihozi i psihoterapeuti, obuhvaćao je dva ciklusa radionica psihoedukativnog karaktera. Kroz šest Zoom radionica sudionici su do sada imali prilike upoznati se s najvažnijim elementima ranog dječjeg razvoja te saznati na koji način pružiti svojem djetetu zdravu potporu za razvoj u što optimalnijem ritmu.

Također, projektom je omogućeno psihološko savjetovanje. Trudnice i novopečeni roditelji imali su i još uvijek imaju priliku javiti se za besplatno savjetovanje koje provode psihoterapeuti i tako razriješiti neke od muka i stresova koje usko prate tako velik događaj kao što je dolazak živog bića na svijet.

Program:

10:00 – 11:30

Ljiljana Horvatiček, dr.med.spec. ginekologije i opstetricije

“Prirodan porod u bolničkim uvjetima” – https://forms.gle/11iKQNjYu4EMF1A79

11:30 – 12:30 Pauza za ručak

12:30 – 14:00

Iva Gregov, mag.psych. i Tara Lučev, mag. pscyh.

“Svaka igra je dobra igra?” – https://forms.gle/sjvJF5HeEAbuh6uCA

14:15 – 15:15

Tribina: “Rješenje ili pitanje – što je djetetu potrebnije?” –https://forms.gle/1ZxJFir5TwrMHwGR7

15:30 – 17:00

Danijela Rašić Markota, dr.med.

“Psihomotorički razvoj djeteta tijekom prve godine života” – https://forms.gle/oqbe7Wh1PwJQfysN6

17:15 – 18:15

Anita Budak, porodna doula

“Porod u suvremeno doba” – https://forms.gle/Deakv2Eu17rvDiYh6

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.