IK Zvono sudjelovali u „INFO ZUM – ALL ABOUT YOUTH” edukaciji

Dio tima Inkluzivne kuće Zvono sudjelovao je u šestodnevnoj edukaciji/treningu za članove udruga mladih i za mlade, od 6. do 13. lipnja 2022., u prostoru Trening centra udruge PRONI Centar za socijalno podučavanje u Pirovcu.

Trening je pokrio opće informacije o području rada s mladima, trenutnom društvenom okviru za organizirani rad s mladima, informiranju mladih, motivaciji i uključivanju mladih te informacije o mogućnostima koje im se pružaju kroz javne pozive i natječaje za financiranje udruga i inicijativa u području mladih. Trening je namijenjen voditeljima i članovima udruga mladih i za mlade i onima koji se područjem rada s mladima i informiranjem mladih žele sustavno baviti.

Trening je vodila Irena Mikulić, voditeljica programa obrazovanja PRONI Centra za socijalno podučavanje, certificirana trenerica ERYICA-e te Zdenka Radić, trenerica PRONI Centra za socijalno podučavanje.

Sudionici su kroz vježbe i grupni rad imali priliku učiti o vrijednostima i načelima u radu s mladima, dobrim i lošim osobinama radnika s mladima, etičkom kodeksu u radu s mladima, informiranju mladih, komunikaciji te alatima u radu s mladima. U praktičnom dijelu su imali priliku koristiti različite alate informiranja mladih, razviti i predstaviti metode za rad s mladima, predstaviti svoje organizacije, razmijeniti iskustva iz različitih zemalja te razviti ideje za međusektorsku i međunarodnu suradnju.

Trening je dio aktivnosti projekta ALL ABOUT YOUTH, financiranog kroz program ERASMUS+, s istom tematikom, na kojem su sudjelovali 10 sudionika iz 5 županija Istočne Hrvatske te još 21 sudionik iz 7 europskih zemalja.

Za više informacija o PRONI Centru za socijalno podučavanje posjetite: https://proni.hr/
Za više informacija o projektu posjetite: https://proni.hr/portfolio-items/all-about-youth/?portfolioID=1284

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.