Pro-NGO: Komunikacijski trening na Citadeli

U razdoblju od 28. do 30. lipnja u kampu i centru za socijalno zapošljavanje osoba s invaliditetom “Citadela”, kojim upravlja Inkluzivna kuća Zvono, održan je trodnevni Komunikacijski trening u sklopu projekta “Pro-NGO: kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena”

Na Citadeli se okupilo 20 organizacija civilnog društva iz područja Slavonije, Rijeke, Zadra i Zagreba, a zajednički su radili na komunikacijskim planovima, prezentacijskim vještinama i različitim alatima i tehnikama koje su u današnje vrijeme nužne kako bi se poruke udruga probile u eter. Bombardirani svakodnevno različitim informacijama putem različitih medijskih kanala i društvenih mreža, često se pozitivne vijesti i poruke udruga izgube u moru senzacionalističkih naslova.

Uz pomoć provjerenih trenerica i trenera, udruge su imale prilike prolaziti različite vježbe i primjere, a do kraja godine svaka od njih će napraviti nekoliko medijskih objava na temelju stečenih znanja i iskustava.

Projekt Pro-NGO – kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena podržan je s 200.000€ financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Provode ga Udruženje za razvoj kulture URK, Gong, O.A.ZA., Udruga “MI” – Split te domaćin ovog treninga Inkluzivna kuća Zvono. U projektnom konzorciju sudjeluje još i norveški partner Scanteam, a projekt se provodi 3 godine.

Više informacije o projektu možete pronaći na sljedećem linku.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.