SOS za OCD: Održan 2. Zagovarački trening za članice Mreže SOS-NET

Danas, 17. studenog 2022. s početkom u 9:00 sati, održan je 2. online Zagovarački trening za članice Mreže pružatelja socijalnih usluga SOS-NET.

Sudionici su, podijeljeni u 3 grupe, uz pomoć trenerice Blaženke Sečkar iz Gonga, napravili analizu potreba vlastitih organzacija kao i potreba Mreže.
Fokus prve grupe su bile analitičke kompetencije; dosadašnja iskustva s analitičkim aktivnostima, njihov opseg i kvaliteta, najuspješnija iskustva, analizirali ljude i stručna znanja na raspolaganju, koja im znanja i profili nedostaju te što je važno unaprijediti u ovom aspektu.

Druga grupa je analizirala odnose s institucijama i građanima; s kojim institucijama postoji komunikacija i koje je ona kvalitete, kako unaprijediti odnose s institucijama lokalne i regionalne samouprave, percepciju lokalne zajednice i građana, njihovu uključenost u aktivnosti organizacije te kako unaprijediti suradnju s građanima u lokalnoj zajednici.

Treća grupa se fokusirala na odnose s medijima; uspješnost plasmana u medijima, analiza pozitivnih i negativnih iskustava s medijima te kako unaprijediti kvalitetu odnosa s medijima.

Rezultati analiza 3 skupine ključni su za izradu Zagovaračke strategije članica.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.