SOS za OCD: Održan 1. online Zagovarački trening za članice Mreže

Danas, 15. studenog 2022. s početkom u 9:00 sati, održan je 1. online Zagovarački trening za članice Mreže pružatelja socijalnih usluga SOS-NET.

U uvodnom dijelu sudionicima je predstavljen projekt SOS za OCD te su imali priliku predstaviti sebe i svoju organizaciju.

U glavnom dijelu trenerica Blaženka Sečkar iz Gonga predstavila je što je to zagovaranje, važnost zagovaranja kao i načine zagovaranja.
Potom su, podijeljeni u manje skupine, razgovarali o temi umrežavanja kao zagovaračkog potencijala – s kojim organizacijama surađuju, kako bi ocijenili kvalitetu suradnje i o čemu kvaliteta iste ovisi, organiziraju li zajedničke zagovaračke aktivnosti, definirali svoje uspjehe i neuspjehe te utvrdili kako bi mogli poboljšati suradnju s drugim OCD-ima te što im je potrebno da bi unaprijedili suradnju njihovih organizacija.

Zagovarački trening se nastavlja 17. studenog 2022., s trajanjem od 9:00 do 12:00 sati. Sudionici će imati priliku izraditi zagovarački plan za vlastitu organizaciju.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.