Jaglac: Posjet Autoškoli Oprez i Topolovec

16. travnja 2024. korisnici poludnevnog boravka udruge „Jaglac“ Orahovica  posjetili su Autoškolu Oprez i Topolovec u Našicama. Predavač Matej Topolovec objasnio nam je sve pojmove i situacije vezane za bicikliste i pješake. Kroz kratku prezentaciju i razgovor podsjetili smo se što znači biti u prometu u ulozi pješaka ili biciklista. Naučili smo kako se ponašati u prometu, kao i koje opasnosti postoje u tim situacijama i kako ih sami možemo spriječiti. Nakon posjeta AŠ zaputili smo se prema poligonu na kojem inače početnici vježbaju sate vožnje. Instruktori Zoran Rajić i Ivana Hrčka su s nama strpljivo, stručno i opušteno prošli vožnju po poligonu.

„Nakon skoro dvije godine od zadnjeg susreta, danas smo ponovno posjetili AŠ Oprez i Topolovec , te se nadamo kako će nam ovakav susret postati i tradicija“ izjavila je Ivona Žagar, radna instruktorica u poludnevnom boravku. Zahvaljujemo se djelatnicima AŠ Oprez i Topolovec na susretu koji našu maštu pretvara u stvarnost. 

Udruga „Jaglac“ započela je s 1.11.2023.g. pružati socijalnu uslugu poludnevnog boravaka za 19 osoba s invaliditetom u Mreži socijalnih usluga Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike s područja grada Orahovice i okolnih općina i grada Našice i okolnih općina. Boravak je usluga kojom se korisniku osiguravaju organizirane aktivnosti tijekom dana uz stručnu i drugu pomoć i podršku, radi zadovoljavanja osnovnih i dodatnih životnih potreba koje ne mogu biti zadovoljene u obitelji. Organizirane aktivnosti u sklopu poludnevnog boravka u Udruzi „Jaglac“ su sveobuhvatne i usmjerene na razvoj znanja, navika, radnih i socijalnih vještina u svrhu poboljšanja kvalitete života korisnika i uključenosti korisnika u lokalnu zajednicu. 

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.