Jaglac: Inkluzivna volonterska akcija povodom Dana planeta zemlje

Inkluzivna volonterska akcija povodom Dana planeta zemlje u suradnji s učenicima 4.r. OŠ Ivane Brlić- Mažuranić, Orahovica

Inkluzivno volontiranje je jedinstvena prilika za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama jer ih transformiraju iz uloge primatelja u ulogu izvršitelja volonterskih usluga u zajednici. Ovako postavljeni volonterski program Udruge “Jaglac” doprinosi razbijaju stereotipa i predrasuda, doprinosi borbi protiv diskriminacije i mijenja percepciju o osobama s invaliditetom i njihovom doprinosu društvu kao volonteri.

Naša djelatnica, Tena Anić (mag. rehab. educ. i voditeljica Lokalnog volonterskog centra Zvono Belišće) održala je do sada tri radionice o volontiranju za korisnike poludnevnog boravka i programa “Jaglac” moj drugi dom i sudjelovala s nama na ovoj akciji.

Zahvaljujemo našoj volonterki Nives Katalinić, učiteljici 4.r. i učenicima na suradnji.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.