IK Zvono: Održivi odgoj za održivi razvoj

U sklopu projekta “Održivi odgoj za održivi razvoj”, koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Inkluzivna kuća provodi niz radionica u kojima sudjeluju djeca vrtića i osnovnih škola iz Valpova, Belišća i područnih škola i vrtića. Radionice se održavaju u Kampu i centru za socijalno zapošljavanje osoba s invaliditetom Citadela.

Cilj projekta je poticanje kreativnosti, stvaralaštva i poduzetnički vještina te zdravih stilova života u djece i mladih kroz odgoj i obrazovanje o zdravim načinima života, očuvanju prirode i održivom razvoju.

Djeca su imala prilike provesti prijepodne u prirodi i na zabavan način aktivno učiti o važnosti očuvanja prirode, recikliranju, upoznati se s permakulturnim vrtovima i ostalim biljnim i životinjskim stanovnicima Citadele te naučiti praktične vještine vrtlarenja; sijanje i sadnju biljaka.

Prva radionica “Od zrna do kruha” je održana 11. travnja kada su Citadelu posjetila djeca iz OŠ Ladimirevci. Učili su o zdravoj prehrani, pekli kruh, pravili voćne salate i degustirali.29. travnja obilježen je Dana planeta Zemlje. Na okruglom stolu sudjelovali su učenici 3. i 4. razreda PŠ Ivanovci. Kroz kreativne i zabavne aktivnosti učili su o važnosti očuvanja prirode i okoliša; oslikavali su platnene vrečice s porukama vezanim uz Dan planeta Zemlje, tražili biljke u prirodi te na kraju izrađivali biljne terarije.05. svibnja djeca skupine Ježići Dječjeg vrtića Maslačak, Belišće sudjelovala su na radionici pod nazivom “Vrtlarenje: sijanje, sadnja i kompostiranje”. Vrtlarili su, sijali, istraživali Citadelu, napravili puzzle s motivom prirode, a uz to se i dobro zabavili!09. svibnja održana je radionica “Stanište za stanovnike Citadele”, koju je vodio Dragan Francuz iz Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće, na kojoj su sudjelovala djeca predškolske skupine Šapice, Dječjeg vrtića Maza Valpovo. Izrađivali su i bojali kučice, hotele za kukce i hranilice za ptice od drveta.10. svibnja održana je radionica “Recikliranje na zabavan način” gdje su sudjelovala djeca iz predškolske skupine Zumići iz Ladimirevaca. Djeca su učila o važnosti recikliranja te su izrađivali posudice za cvijeće od reciklažnog materijala, u koje su kasnije imali priliku posaditi razne biljke.Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.