Jaglac: Održana dvodnevna konferencija povodom 20. godišnjice rada udruge

4. i 5. svibnja 2022. u Centru za posjetitelja u Orahovici održana je dvodnevna konferencija povodom 20. godišnjice rada udruge “Jaglac”.

Tema prvog dana: „Društveno poduzetništvo i zapošljavanje osoba s invaliditetom”
Nakon uvodnih pozdrava Predsjednice udruge i Gradonačelnika Orahovice, mr.sc. Darija Krstić (Sveučilište J.J. Strossmayera Osijek) održala je uvodno predavanje o društvenom poduzetništvu, a Ana Marinović (Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Zagreb) upoznala je sudionike s Poticajima pri zapošljavanju OSI. U drugom dijelu Konferencije predstavljeni su primjeri dobre prakse: Inpromo Labin, MivaArt Belišće i EU projekt Društveno poduzetništvo udruge „Jaglac“, a potom je uslijedila rasprava sudionika.

Tema drugog dana konferencije: “Inkluzija-zajednica jednakih mogućnosti”
Nakon uvodnog filma “20 žutih godina” održana su dva predavanja dugogodišnjih suradnika Udruge: Doprinos volonterstva u razvoju zajednice jednakih mogućnosti, J. Kamenko Mayer (DKolektiv Osijek) i Suvremeni modeli podrške za OSIT u zajednici, prof.dr.sc. D. Bratković (Edukacijsko rehabilitacijski fakultet Zagreb). U drugom dijelu održana je rasprava sudionika te su doneseni zaključci i smjernice koje ćemo objediniti i objaviti na našoj mrežnoj stranici i poslati donatorima i drugim dionicima.

Zahvaljujemo Gradu Orahovica na ustupljenom prostoru, predstavnicima medija: Radio Orahovica, Plava TV, ICV i HRT, a posebno dugogodišnjoj suradnici Ani Tomašković, te svim sudionicima.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.