GDCK Valpovo: Zajedno brinemo o najranjivijima – socijalne usluge za starije na području 5 slavonskih županija

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodi Projekt „Zajedno brinemo o najranjivijima – socijalne usluge za starije na području 5 slavonskih županija“ – UP.02.2.2.06.0386.

Jedna od projektnih aktivnosti je besplatno savjetovalište za starije osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencija. Savjetovalište je otvoreno za oboljele i za članove obitelji oboljelih u prostorijama Crvenog križa Valpovo.

U samom savjetovalištu omogućeno je porazgovarati sa vrsnom pravnom stručnjakinjom za ljudska prava oboljelih od Alzheimerove bolesti i palijativne skrbi Silvijom Dološić Groznica univ.spec.iur, predsjednicom udruge Memoria. Udruga ”Memoria” Osijek udruga je koja potiče, pomaže, razvija i poboljšava skrb (medicinsku, socijalnu, pravnu i dr.) bolesnika s Alzheimerovom bolešću i drugim bolestima karakteriziranim demencijom u Osječko-baranjskoj županiji.

Također su pozvane sve osobe starije od 56 da svim radnom danom od 10:00 do 13:00 sati dođu u Dnevni boravak u prostorije GDCK Valpovo na druženje gdje se odvijaju kreativne radionice, igraju su društvene igre, povremeno se organizira i odlazak u kazalište, posjet različitim aktivnostima na području Valpovštine i slično. Također se svakog četvrtka održava tečaj plesa s početkom u 10:00 sati.

Osim usluge Dnevnog boravka nude se i usluga besplatnog prijevoza do liječnika za osobe starije od 65 godina.

Svi upiti mogu se uputiti na broj: 031/ 283 – 667.

Za više informacija o projektu posjetite web stranicu Gradskog društva Crvenog križa Valpovo.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.