GDCK Valpovo: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Krv je najvažnija funkcionalna tekućina kod ljudi. Ne može se proizvesti ni na koji umjetan način, a dobiti ju možemo jedino od dobrovoljnih darivatelja krvi.

Neizmjerno je bitno građane poticati na ovaj humani čin. Učestale darivatelje konstantno poticati da nastave niz nesebičnosti, a ostale na kreativan i poticajan način motivirati da postanu darivatelji krvi.

Potreba za krvlju je u cijelom svijetu jedinstvena, ali pristup krvi svakom kome treba nije. Nestašice krvi posebno su izražene u zemljama u razvoju. Dugogodišnji trud i dobra praksa u edukaciji i animaciji rezultirala je kontinuiranom, učestalom primanju krvi od strane dobrovoljnih darivatelja.

U 2022. godini prikupljeno je 1233 doza krvi, a ovo godine je cilj prikupiti 1500 doza krvi. Kao i u mnogim  zemljama tako i u Republici Hrvatskoj organizacija, prikupljanje i raspodjela krvi povjerena je službi za transfuzijsku medicinu i Crvenom križu koji u zajedničkoj suradnji ostvaruju prikupljanje potrebnih doza krvi za potrebe zdravstva.

Sljedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi održava se  03. veljače 2023. godine u DVD Belišće u trajanju od 10:00 do 15:00 sati. Pozivamo sve da se odazovu ovoj akciji!

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.