Održan radni sastanak članica Mreže SOS-NET i jedinica lokalne samouprave

U petak 03. veljače 2023. s početkom u 11:30 održan je radni sastanak članica Mreže SOS-NET, predstavnika lokalnih organizacija i jedinica lokalne samouprave s ciljem izrade protokola postupanja u kriznim situacijama.

Na sastanku su sudjelovale članice Mreže, predstavnici Lokalnog volonterskog centra Zvono, udruge PUKS, Gradskog društva Crvenog križa Valpovo i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Valpovo te predstavnici Općine Petlovac i gradova Valpovo i Beli Manastir. Sastanak je moderirala Tijana Tešija Nikolašević iz Udruge Mi Split, koja je ujedno podjelila svoja iskustva vezana uz menadžment volontera u sklopu Regionalnog volonterskog centra Split.

Sudionici su podijelili svoja iskustva postupanja u kriznim situacijama (poput Covid pandemije, poplave u Glini, potresa u Banovini, poplave na području Valpovštine i Baranje itd.), analizirali spremnost svojih organizacija za krizne situacije te na kojim područjima bi mogli poboljšati pripremljenost i kako bolje iskoristiti dostupne resurse.

Zaključak sastanka je da na našem području postoje brojne organizacije koje postoje stručne i ljudske resurse te kako bi umrežavanje i češći sastanci uvelike utjecali na spremnost civilnog društva za postupanje u kriznim situacijama.

Radni sastanak je organiziran u sklopu projekta “SOS za OCD”.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.