Vrapčići: Uz dugine boje do mentalnog zdravlja – online platforma

S ponosom vas obavještavamo kako je 12.06.2023. godine s radom započela prva online platforma za savjetovanje i podršku LGBTIQ osobama na području Slavonije. Ovdje se možeš anonimno prijaviti za savjetovanje sa stručnom osobom, pronaći odgovore i informacije na svoja pitanja, ili potražiti resurse za pomoć nekom drugom.

Zašto baš platforma za LGBTIQ osobe u Slavoniji?

Rezultati svih relevantnih istraživanja o LGBTIQ osobama u Hrvatskoj pokazali su da se LGBTIQ osobe ne osjećaju sigurno u svojim domovima, na svojim ulicama i svojim gradovima.

Nema dovoljno resursa, podrške ni sigurnih prostora za LGBTIQ osobe u Slavoniji
LGBTIQ+ osobe su izloženije nasilju i diskriminaciji
Želimo podržati sve osobe u brizi o mentalnom zdravlju
Cilj ove platforme je pokušaj pružanja podrške LGBITQ+ osobama te postavljanje temelja za razvoj sadržaja i usluga za ovu ugroženu, nevidljivu i diskriminiranu skupinu u našem društvu.
Putem platforme se možeš javiti da dogovorimo razgovor ili savjetovanje s osobama koje su obučene za teme rodnog identiteta i/ili seksualne orijentacije te za probleme s kojima se suočavaju LGBTIQ osobe. Svi razgovori su povjerljivi i ostat će među nama.
Prijava je anonimna, ali moraš nam kratko opisati zašto se javljaš
Svi razgovori su povjerljivi i možeš podijeliti koliko želiš
Savjetovanje je besplatno
Nakon prijave, javit ćemo ti se s prijedlogom stručne osobe i terminom te mjestom savjetovanja
Nekad je dovoljno samo da nas netko sasluša i razumije.
Prijavi se za savjetovanje putem naše forme ili pogledaj popis LGBTIQ friendly psihologinja i drugog stručnog osoblja.

Ova aktivnost provodi se u sklopu #acf projekta Active Citizens Fund Hrvatska “Uz dugine boje do mentalnog zdravlja” a koji se provodi u partnerstvu sa Fortes – Centar za demokratski razvoj i inkluziju Informativno pravni centar – IPC FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold kolekTIRV

Aktivnost projekta “Uz dugine boje do mentalnog zdravlja” financirana je od strane Fonda za aktivno građanstvo sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

acfhrvatska #EEAGrants #srednjiprojekti #acfcroatia

LINK ZA PLATFORMU:

https://www.queer-slavonija.info/

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.