Vrapčići: Protokol za postupanje s LGBTIQ+ osobama u pružanju psihosocijalne podrške

S velikim zadovoljstvom prilažemo Vam dokumente koji su rezultat našeg projekta “Uz dugine boje do mentalnog zdravlja”. U prilogu se nalazi Protokol za postupanje s LGBTIQ+ osobama u pružanju psihosocijalne podrške, kao i dvije informativne brošure: “Zdravstvena njega LGBTIQ+ osoba u Hrvatskoj” i “LGBTIQ+ terminologija”.

Ovaj Protokol ima ključnu svrhu osigurati inkluzivno, podržavajuće i sigurno okruženje za LGBTIQ+ osobe koje traže psihosocijalnu podršku, kao i za osobe bliske njima – bilo da su u ulozi pratnje ili kao korisnici psihosocijalne podrške. Primjena ovog Protokola obuhvaća sve aspekte pružanja usluga i interakcija s korisnicima. Namijenjen je posebno educiranim pravnim i fizičkim osobama kako bi se osigurali inkluzivni uvjeti za djelotvoran i cjelovit rad svih navedenih dionika. Također, uz Protokol dolaze dvije informativne brošure čiji je cilj pružiti podršku i razumijevanje LGBTIQ+ osobama.

Nadamo se da će ovi dokumenti biti od iznimne koristi za vaše aktivnosti te vas pozivamo da ih koristite i dijelite s potencijalno zainteresiranima.

Projekt “Uz dugine boje do mentalnog zdravlja” podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Nositelj projekta je Udruga za unaprijeđenje mentalnog zdravlja “Vrapčići” iz Slavonskog Broda, a provodi se u partnerstvu s: Informativno pravnim centrom – IPC, FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, Fortes – Centrom za demokratski razvoj i inkluziju i kolekTIRV.

Napominjemo da je sadržaj ovog Protokola i pratećih brošura isključiva odgovornost Udruge za unapređenje mentalnog zdravlja “Vrapčići” te da ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

Zahvaljujemo Vam na praćenju našeg rada i šaljemo srdačne pozdrave

AUTOR: Ivan Tomasić, voditelj projekta

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.