Udruga žena “Izvor” dugi niz godina pruža socijalne usluge u zajednici

Udruga žena “Izvor” je od 17.09.2014. godine u Upisnik Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike upisana kao pružatelj socijalnih usluga. Osim što je to bila potvrda dugogodišnjeg rada i podizanja kvalitete na višu razinu standarda, pružanje pomoći u kući Udruzi je jedna od glavnih gospodarskih djelatnosti. Tim za pružanje socijalnih usluga danas ima 6 stalno zaposlenih i svojim radom pokriva područja Općina Kneževi Vinogradi, Draž, Popovac, Čeminac. Osim navedenog, uz financijsku pomoć Općine Kneževi Vinogradi, imamo organiziranu i praonicu rublja za socijalno ugrožene osobe.

Logičan korak za nas, kao organizaciju civilnog društva već uhodanu u proces deinstitucionalizacije socijalnih usluga, bila je prijava na projekte iz programa zapošljavanja žena Zaželi. Na taj način osiguravamo potporu za starije i nemoćne, stvaramo radna mjesta i mogućnosti za  osposobljavanje žena što posljedično osnažuje njihov položaj u društvu i zajednici te ima učinak na stvaranje pozitivne slike o sebi.

2018. godine uspješno smo proveli svoj prvi projekt financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda – Inkluzijom do zapošljavanja UP. 02. 1. 1. 05. 0110. 2021. godine uslijedio je sljedeći poziv iz faze II istog programa. Prijavili smo se i proveli projekt Inkluzijom do zapošljavanja – faza II UP. 1. 1. 13. 0363. 2022. godine priča se ponavlja u fazi III, te je trenutno u provedbu projekt – pogađate – Inkluzijom do zapošljavanja – faza III UP. 02. 1. 1. 16. 0054.

Ali tu nije kraj!! Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u studenom 2022. godine pozvalo je organizacije civilnoga društva usmjerene radu sa starijim osobama da se prijave za financijsku potporu programima unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti starijih osoba u lokalnoj zajednici – organiziranje dnevnih aktivnosti i organizaciju prijevoza.

Uložili smo trud i rad te prijavili projektne prijedloge za organizaciju dnevnih aktivnosti za naše mještane i uslugu prijevoza. Uslijedili su rezultati prema kojima smo osigurali provedbu prijavljenih projekta za ovu 2023. i 2024. godinu.

Projektom Starimo zajedno provest ćemo aktivnosti za 50 korisnika, osoba starije životne dobi s područja Općine Kneževi Vinogradi. One će unaprijediti kvalitetu njihovog života i zdravlja. Aktivnosti su sportsko-rekreativne, kreativne, kulturne i zabavne.

Projektom Izvor pomoći osiguravamo prijevoz za 250 osoba starije životne dobi s područja općine Kneževi  Vinogradi te na taj način povećavamo kvalitetu njihova života i zdravlja te ostanka u vlastitim domovima.

Više informacija o samoj Udruzi možete pročitati na našoj web stranici https://uz-izvor.hr/ , a informacije o aktivnostima dijelimo na Facebook stranici Udruga žena Izvor Kneževi Vinogradi UŽI .

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.