Inklutour: Pristupačni i inkluzivni turizam

7. i 8. ožujka dio tima Inkluzivne kuće Zvono sudjelovao je na seminaru za pružatelje usluga u turizmu pod nazivom “Pristupačni i inkluzivni turizam”, a sve s ciljem predstavljanja i informiranja malih i srednjih poduzetnika u turizmu o prilagođenoj turističkoj ponudi za osobe s invaliditetom. Seminar je održan na Seoskom gospodarstvu “Ivica i Marica” koji su nas ugostili na svojem imanju i pokazali kako izgleda prilagođen i pristupačan turistički objekt.

Predstavnici turističkih objekata iz Osječko-baranjske županije mogli su čuti i vidjeti na što se sve odnosi pojam pristupačni turizam.

Na ovom dvodnevnom seminaru pričalo se o pristupačnosti turističke ponude, benefitima prilikom prilagodbe objekta, prednostima zapošljavanja osoba s invaliditetom te o važnosti integracije osoba s invaliditetom u društvo i poslovni sektor. Također, sudionici su imali prilike sudjelovati u zanimljivoj i interaktivnoj psihološkoj radionici te čuti iskustva o procesu prilagodbi iz prve ruke – od vlasnika turističkih objekata kao primjera dobre prakse.

Seminar je proveden u sklopu projekta Inklutour. IK Zvono jedan je od partnera projekta.
Projekt Inklutour započeo je u ožujku 2022. i provodit će se sve do studenog 2023. godine. Projekt je financiran iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, temeljem Ugovora o dodjeli
bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.“ u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.

hdr

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.