Planirano potpisivanje Okvirnog sporazuma između Švicarskog saveznog vijeća i Vlade Republike Hrvatske

Potpisivanje Okvirnog sporazuma između Švicarskog saveznog vijeća i Vlade Republike Hrvatske o provedbi drugog švicarskog doprinosa odabranim državama Europske unije s ciljem smanjenja ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar Europske unije očekuje se sredinom listopada 2022. godine.

Ured za udruge Vlade RH trenutno radi na pripremi prijedloga mjere potpore u sklopu jednog od definiranih ciljeva Drugog švicarskog doprinosa, a koji se odnosi na promicanje civilnog društva i transparentnosti.

Prognoza Ureda za udruge je da bi sljedeće godine (druga polovica 2023. godine) mogao biti objavljen prvi Poziv na dostavu projektnih prijedloga, no detalje još nema budući da sve ovisi o prihvaćanju prijedloga mjere potpore od strane Nacionalne koordinacijske jedinice (MRRFEU-a) i Švicaraca.

Konkretne informacije će biti objavljene na mrežnim stranicama Ureda za udruge čim iste budu dostupne.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.