CROSOL: Objavljen Priručnik o oporezivanju za predavače i edukatore

Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske – CROSOL, nevladina organizacija aktivna u području međunarodne razvojne suradnje, objavila je Priručnik o pravednom oporezivanju za predavače i edukatore.

Pravedno oporezivanje odnosi se na koncept i skup javnih politika koje promiču oporezivanje pri kojemu svi članovi društva, uključujući najbogatije pojedince i multinacionalne korporacije, doprinose pravednim udjelom poreza u korist općeg društvenog razvoja.

Priručnik je namijenjen zainteresiranim nastavnicima, edukatorima, omladinskim radnicima i trenerima u formalnom i neformalnom obrazovanju te sadrži planove lekcija i zadataka namijene prvenstveno mladima.

Dostupan je za besplatno preuzimanje i korištenje na mrežnoj stranici CROSOL-a.

U suradnji sa portalom telegram.hr objavili su ovu kratku analizu: “Znate li zašto plaćamo porez i koliko se godišnje izgubi na utajama? U Hrvatskoj imamo zabrinjavajući trend”.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.