Održan 4. tematski sastanak s vanjskim stručnjacima na temu “Uvođenje eura – pravna strana”

U sklopu projekta SOS za OCD, 10. studenog 2022. u 11:00 sati proveden je 4. tematski sastanak s vanjskim stručnjacima na temu “Uvođenje eura – pravna strana” preko platforme Zoom.

Sastanak je vodio vanjski stručnjak Milorad Nenadović i facilitatorica Lejla Šehić Relić.

Na 4. tematskom sastanku sudionici su imali prilike čuti korisne informacije vezano uz uvođenje eura s pravne strane.

Na sastanku se govorilo o euru kao jedinstvenoj valuti te o zakonu i načelima uvođenja eura. Zatim su sudionici mogli čuti važne informacije vezane uz opća pravila o primjeni eura u RH, pravilima za preračunavanje i zaokruživanje, dvojnom iskazivanju cijena te zamjeni gotovog novca i dr.

Za kraj, svi sudionici su imali prilike postavljati pitanja i ponuđena im je mogućnost postavljanja upita stručnjacima na Help desku, platformi za besplatnu podršku udrugama.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.