Mobilnost na jednom mjestu – Priručnik za studente i mlade 

Erasmus studentska mreža/Erasmus Student Network (ESN) Hrvatska, jedne od najvećih neprofitnih studentskih organizacija u Europi čija je misija zastupanje međunarodnih studenata i poboljšanje iskustva mobilnosti. Već tri godine uspješno provode projekt unutar ESN-a Hrvatska kojem je glavni cilj bio stvoriti prvi i jedini priručnik koji objedinjuje veliku većinu programa mobilnosti dostupnih hrvatskim studentima i mladima općenito.

Tim mladih ljudi potpuno su volonterski pokrenuli i proveli ovaj projekt te uložili veliku količinu vremena, energije i ljubavi u njega kako bi omogućili studentima i mladima u Hrvatskoj da na jednom mjestu pronađu informacije o programima mobilnosti koji im se nude, uz nadu da će upravo priručnik koji su napisali značajno pridonijeti porastu broja osoba iz ciljne skupine koje odlaze na mobilnost, budući da su ti brojevi i dalje relativno mali.

Uz potporu, koordinaciju i financijsku pomoć Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), nakon točno tri godine od početka projekta priručnik je napokon ugledao svjetlo dana: Mobilnost na jednom mjestu – Priručnik za studente i mlade prikladno je objavljen tijekom Dana Erasmusa, točnije 12. listopada 2023. u Kući Europe u Zagrebu.

Priručnik možete pogledati ili preuzeti na ovoj poveznici , kao i na dnu ove stranice.

Za sva pitanja tim ESN Hrvastka stoji na raspolaganju te im se možete javiti putem e-mail adrese ivanaverveger@esn.hr

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.