Jaglac: Započela provedba usluge osobne asistencije u mreži pružatelja usluge osobne asistencijeJaglac: Započela

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ Orahovica od 1. ožujka 2024. godine započela je s pružanjem usluge osobne asistencije u mreži pružatelja usluge osobne asistencije za 13 korisnika, na temelju Ugovora o pružanju usluge osobne asistencije sklopljenog s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Time je korisnicima kojima je pravo na osobnog asistenta priznato rješenjem Hrvatskog zavoda za socijalni rad osigurana trajnost u korištenju usluge. 

Podsjećamo da je Udruga “Jaglac” 6. prosinca 2023. stekla licencu za pružanje usluge osobne asistencije za kapacitet usluge od 63.360 sati na godišnjoj razini, temeljem kojeg je s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike sklopila Ugovor o pružanju usluge osobne asistencije za 5.280 sati mjesečno.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.