Golubica obilježila Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama

Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj obilježava se 16. svibnja.

U Vukovaru je Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica” Vukovar obilježila ovaj Dan na prostoru Konjičkog kluba Dunavski raj Vukovar, organizirajući prezentaciju rezultata projekta „Društveni centar IN – mreža podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom grada Vukovara”.

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica” Vukovar pružatelj je socijalnih usluga poludnevnog boravka i organiziranog stanovanja, te provodi više europskih, nacionalnih i lokalnih projekata i programa.

Za obilježavanje Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama odabrana je prezentacija projektnih rezultata projekta „Društveni centar IN” čiji je nositelj Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, a partneri Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica” Vukovar, Udruga osoba s invaliditetom „VUKA” Vukovar i Grad Vukovar. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.987.675,54 kn, od čega 85% (1.689.524,21 kn) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% (298.151,33 kn) sufinancira Republika Hrvatska iz sredstava Državnog proračuna.

Upravo prezentacija ovog projekta prikazuje mogućnosti osoba s intelektualnim oštećenjima prikazane kroz plesne nastupe uvježbane sa njihovim trenericama i izložbu radova izrađenih pod vodstvom voditelja radionica.

Prezentacija projekta održana je u cilju javne promocije Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama, a istu su svojim dolaskom podržali gosp. Marijo Burek, savjetnik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Područnog ureda Osijek, v.d. pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije gospodin Maria Adamović, pročelnica upravnog odjela Ureda gradonačelnika Grada Vukovara gospođa Ivana Mujkić, te ravnatelji, ravnateljice i predstavnici institucija, ustanova i udruga koje djeluju na području Grada Vukovara, te TS Alegro.

Prezentacijom je prikazano koliko i što osobe s intelektualnim oštećenjem mogu, ali i koliku podršku ove osobe i Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica” Vukovar imaju.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.