Golubica: “Možemo i mi 2” – 9. ljetne igre Specijalne olimpijade Hrvatske

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar sudjelovala je sa korisnicima u sklopu programa  „Možemo i mi 2“  na  9. Ljetnim igrama Specijalne olimpijade Hrvatske, koje su održane 08. i 09. listopada u Zagrebu na Policijskoj akademiji.

Prvog dana održane su kvalifikacije kako bi se odredile skupine u kojima će se ekipe natjecati iz pikada (pojedinačni i združeni sa trenerima) i atletike (skok u dalj i bacanje loptice u koš).
Drugog dana natjecanja ekipa Golubice dala je sve od sebe, i kući se vratila ponosno sa puno medalja! 

Osvojena su mjesta u  sljedećim disciplinama: “atletika” i “pikado”: atletika: korisnica S.D. – osvojila je 1. mjesto u skoku u dalj i 3. mjesto u bacanju loptice u koš. Korisnik V.M. osvojio je 2.mjesto u skoku u dalj i 3. mjesto u bacanju loptice. 

U disciplini pikado: korisnik D. A.  u pikadu je osvojio 1. mjesto i združenom pikadu sa trenerom  3. mjesto, dok je korisnica I.G. u pikadu  osvojila 1. mjesto i  združenom pikadu sa trenericom  5. mjesto.

Korisnik I.M. u pikadu osvojio je 1. mjesto te je korisnik S.M. u pikadu osvojio 3. mjesto. Ekipa se zadovoljno i sretno vratila kući te se sprema za predstojeća natjecanja.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.