GDCK Valpovo: Uskrsni duh u Dnevnom boravku

Korisnici Dnevnog boravka se u protekla dva tjedna pripremaju za najveći kršćanski blagdan u spomen na Kristovo uskrsnuće, koji simbolizira pobjedu života.

Voditeljica Dnevnog boravka, Svjetlana Berečić je tim povodom organizirala niz kreativnih radionica. U ovom ubrzanom životu korisnici su uspjeli pronaći vremena i istaknuti bit same korizme, a to su dobra djela i zajedništvo. Svojim trudom, maštom i iskustvom zajedničkim snagama su uljepšali prostoriju različitim kreativnim ukrasima, izradili su poklone za svoje najbliže te pripremali uskrsne, tradicionalne kolače.

Zajedništvo, širenje ljubavi i sreće, pomoć drugima te dobra djela su sredstva koja će pomoći da porastem u vjeri, nadi i ljubavi koje su tri božanske kreposti.

Ovaj hvale dostojan projekt „Dnevni boravak za osobe starije životne dobi“ financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Program je usmjeren unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti starijih osoba u lokalnoj zajednici – organiziranje dnevnih aktivnosti uz obavezno informiranje starijih osoba o mogućoj štetnosti ugovora u doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i osvješćivanje javnosti o nužnosti borbe protiv nasilja nad starijim osobama. GDCK Valpovo projekt provodi uz partnerstvo s Gradom Valpovo i Hrvatskim zavodom za socijalni rad, područni ured Valpovo. 

Pozivamo SVE osobe starije životne dobi od 65 godina i više da se pridruže ovoj malenoj, ali veseloj i plemenitoj obitelji! Ovo divno okruženje se nalazi na adresi Prilaz Crvenom križu 2, Valpovo u prostorijama GDCK Valpovo, svakim radnim danom od 9:00 do 13:00 sati. 

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.