16. Tjedan psihologije u Inkluzivnoj kući Zvono

Inkluzivna kuća Zvono i ove se godine uključila u obilježavanje Tjedna psihologije.
Ovogodišnji 16. Tjedan psihologije u Hrvatskoj održava se od 20. do 26. veljače 2023. godine po nazivom „Čuvajmo (mentalno) zdravlje.
Po šesnaesti put imamo prigodu kroz organizaciju različitih događanja struku predstaviti zajednici i poslati poruku kako život pojedinca i zajednice može biti bolji, ugodniji, kvalitetniji.
Sva događanja u 16. Tjednu psihologije besplatna su, kako za izvoditelje aktivnosti tako i za slušače/publiku.

Udruga Zvono započela je s obilježavanjem u ponedjeljak 20. veljače s radionicom na temu: Briga o mentalnom zdravlju. Na radionici su sudionici razgovarali o zdravlju općenito, o tome što je mentalno zdravlje i što sve utječe na mentalno zdravlje, izazovima s kojima se svakodnevno susreću, raspravljali su o situacijama koje utječu na njihovo mentalno zdravlje i o tome kako brinuti o istome. Osvijestili su važnost razgovora s drugima, dijeljenja problema, utjecaja fizičke aktivnosti na vlastito stanje i pronalaženju vremena za sebe i vlastite hobije. Radionicu je provela psihologinja Ivančica Bulut, a ista je namijenjena za osobe s invaliditetom.
Tijekom ovoga tjedna u radionice će se uključiti korisnici socijalnih usluga Inkluzivne kuće Zvono, kako bi se što veći broj osoba s invaliditetom uključio u radionice o mentalnom zdravlju i osvijestio važnost brige za sebe i vlastito mentalno zdravlje.

Tema očuvanja (mentalnog) zdravlja od osobite je važnosti za svakog pojedinca, a posebno za osobe s invaliditetom te će ovoj temi biti posvećen veći broj aktivnosti tijekom cijele godine.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.