Udruga Jaglac ugostila međunarodne volontere

11. listopada 2023. udruga Jaglac ugostila je međunarodne volontere.

U organizaciji AMPEU (Agencija za mobilnost i programe EU ) održava se trening za (nacionalne i internacionalne) volontere koji volontiraju u civilnom i javnom sektoru u RH, a koji ovaj tjedan borave u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici. Cilj posjete je jačanje osobnih kapaciteta, usvajanje novih vještina i kompetencija u radu s osobama s intelektualnim teškoćama.

Druženje smo započeli upoznavanjem volontera iz Hrvatske, Armenije, Francuske, Italije, Njemačke, Poljske, Rusije, Španjolske i Švedske koji su došli u pratnji voditelja Igora i Lidije. Podijelili smo se u dvije skupine na dvije lokacije uključujući korisnike poludnevnog boravka i djelatnika udruge Jaglac. Prva skupina bila je u kući Jaglac gdje smo ih upoznali s našim radom i društvenim poduzetništvom, a druga skupina je u prostoru Turističke zajednice grada Orahovice  pomagala u rezanju kestenja, pripremama za 15. dane kestena i vina koji će se održati 14. listopada 2023. u središnjem gradskom parku u Orahovici, na kojima će se i udruga Jaglac predstaviti svojim štandom. Udruga Jaglac već duži niz godina sudjeluje u inkluzivnoj volonterskoj akciji priprema za ovu javnu manifestaciju koju organizira Turistička zajednica grada Orahovice, na čemu im se zahvaljujemo.

Zajedničkim druženjem, aktivnostima i radom doprinijeli smo barem malo podizanju svijesti o važnosti solidarnosti i pomaganja drugima.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.