Projekt ”Nauči me i uspjet ću!” pri kraju provedbe

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica pri kraju je provedbe projekta ”Nauči me i uspjet ću!” prijavljen u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a traje je od 27.04.2020. do 27.04.2022., njegova ukupna vrijednost je 1.492.970,50 kuna, a uz nositelja, Udrugu Jaglac, partneri su Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina i Udruga djece i roditelja s poteškoćama u razvoju MI Požega, dok su partneri još i Centar za socijalnu skrb Slatina, Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina, a suradnik na projektu je Centar za socijalnu skrb Požega.

– Ciljevi projekta su povećati uključenost u društvo skupina u riziku od socijalne isključenosti unapređenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici i njihovim širenjem u Virovitičko-podravsku, Požeško-slavonsku i Osječko-baranjsku županije, omogućiti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života članova obitelji koji skrbe o ovisnom članu kroz pružanje usluga u zajednici u navedenim županijama te ojačati kapacitete stručnjaka u svrhu razvoja socijalnih usluga u Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji– kaže voditelj projekta Robert Terfaloga.

Kroz ovaj projekt održano je niz prekrasnih radionica, a na samom kraju Udruga je iz dvije od tih radionica, likovne i glazbene, predstavila mala iznenađenja, a to su likovni radovi članova pod vodstvom Marine Kovačić, vanjske stručne suradnice na projektu, te na neki način i himna udruge koju je napisao voditelj glazbene radionice Šime Milovac, vanjski stručni suradnik na projektu. (Vladimir Grgurić)

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.