Zvono: Održana radionica “Uvod u menadžment volontera”

11. studenog 2022.  održana je radionica “Uvod u menadžment volontera”, koju je proveo Lokalni volonterski centar “Zvono” iz Belišća u sklopu projekta “Zvono Inclusive”. Radionicu je vodila je Tena Anić, voditeljica LVC-a.

Radionica je bila namijenjena koordinatorima volontera, osobama u neprofitnim organizacijama koje uključuju i upravljaju radom volontera, kao o svima onima koji će u svoj rad tek uključiti volontere kako bi stekli osnovna znanja iz menadžmenta volontera te kako bi znali koji su potrebni koraci u uključivanju volontera u rad organizacije. Udruga “Jaglac” doprinosi razvoju volonterstva u lokalnoj zajednici u sklopu provedbe četiri međusobno povezana strateška pravca: Program inkluzije i prevencije institucionalizacije kroz pružanje inovativnih socijalnih usluga za OSI i njihove obitelji, Program razvoja volonterstva, demokratizacije i razvoja zajednice, Program razvoja društvenog poduzetništva i održivog razvoja te Program podrške, zagovaranja i umrežavanja. 

Udruzi Jaglac odobrena je trogodišnja institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini u 2019.g., u okviru koje Udruga razvija  četiri navedena strateška pravca/programa, a koju financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u iznosu od 249.130,00 HRK. na godišnjoj razini. (1.1.2020. – 31.12.2022.)

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.