Kastracija spašava živote – novi projekt ESS-a na području Valpovštine

“Kastracija spašava živote” je projekt financiran sredstvima Europske unije koji se provodi uz pomoć Agencije za mobilnost i programe EU. Ciljevi ovoga projekta su: ponuditi besplatne kastracije mačaka i pasa u svrhu smanjivanja broja napuštenih životinja na području Valpova i Belišća, omogućiti besplatnu kastraciju i sterilizaciju za građane kojima možda nisu novčano prihvatljive kastracije i sterilizacije kućnih ljubimaca i napuštenih pasa kao i educirati o važnosti kastracije.

Projekt je započeo 1.1.2023. i trajat će 12 mjeseci (do 31.12.2023.), a provodit će ga volonterke neformalne skupine mladih pod nazivom  „Volonterke za šapice“: Martina Mađarić, Iva Kovačević, Paula Jedvajić,  Ivančica Bulut, Ana Vinogradac i mentorica na projektu Maja Kučera Špoljarić.

Aktivnosti koje se planiraju provesti su: kastracije i sterilizacije mačaka i pasa (minimalno 5 mjesečno), radionice u vrtićima o brizi za životinje (Valpovo, Belišće, Ladimirevci), radionice u osnovnim školama (Valpovo, Veliškovci, Ladimirevci, Ivanovci, Belišće ) te radionice u suradnji s Društvima Naša djeca Valpovo i Belišće.

Kroz ovaj projekt volonterke će steći znanja, iskustvo, komunikacijske i socijalne vještine stečene što će moći koristiti u svakodnevnom životu, a što će im pomoći i u daljnjem razvoju i zapošljavanju. Dat će i pozitivan primjer drugima o aktivizmu, brizi za životinje i rješavanju problema lokalne zajednice čime će se potaknuti i drugi mladi na slične aktivnosti.

Planirani rezultati:

  • edukacije i osvještavanje brige o životinjama od najranije dobi;
  • dostupnost besplatnih kastracija i sterilizacija za građane kojima možda nisu novčano prihvatljive;
  • poticanje na kastracije i sterilizacije kućnih ljubimaca i napuštenih pasa, čime se smanjuje broj napuštenih životinja;
  • znanja, iskustvo, komunikacijske i socijalne vještine stečena kroz provedbu projekta, korisnici će moći koristiti u svakodnevnom životu, a što će im pomoći u daljnjem razvoju i zapošljavanju;
  • pozitivan primjer drugima o aktivizmu, brizi za životinje i rješavanju problema lokalne zajednice čime će se potaknuti i drugi

mladi na slične aktivnosti.

O aktivnostima projekta redovito će se obavještavati i na Facebook stranici: https://www.facebook.com/kastracijaspasavazivotevalpovobelisce/

Stajališta izražena u objavi odražavaju isključivo stajalište neformalne skupine „Volonterke za šapice“ te Komisija nije odgovorna za uporabu informacija koje su u istoj sadržane.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.