Jaglac: Poludnevni boravak – potpisan Ugovor s Orahovicom

Grad Orahovica i udruga “Jaglac” potpisali su Ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstva u iznosu od 4.645,30€ za provedbu aktivnosti programa “Jaglac” moj drugi dom, u okviru kojeg udruga Jaglac, temeljem licence pruža socijalnu uslugu poludnevnog boravka odraslim osobama s intelektualnim teškoćama u lokalnoj zajednici u kojoj je to jedina takva usluga.

Udruga “Jaglac” zahvaljuje Gradu Orahovica na dugogodišnjoj podršci, posebice na direktnom ugovaranju.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike financira 3. godišnji program “Jaglac” moj drugi dom na godišnjoj razini u iznosu od 230.000,00 kn/ 30.527 € (više o tom programu: https://udrugamrorah.hr/project/jaglac-moj-drugi-dom-2/) što je samo trećina stvarnih troškova pružanja ove usluge koja osim programa i 1 toplog obroka osigurava prijevoz korisnika s 2 kombi vozila na području prometne nepovezanosti u VPŽ i OBŽ. Iz tog razloga udruga “Jaglac” započela je proces direktnog ugovaranja financiranja iz proračuna s jedinicama regionalne i lokalne samouprave u VPŽ i OBŽ: VPŽ (u kontinuitetu od 2020.g.), Grad Orahovica (u kontinuitetu od 2021. g.) te Grad Našice i općina Mikleuš (od 2022.g.).

Do sada su potpisani Ugovori o izravnoj dodjeli financijskih sredstva za 2023.g s Virovitičko podravskom županijom u iznosu od 6.636 €; općinom Mikleuš u iznosu od 1.327€, a očekujemo Ugovor s Gradom Našice, općinama Zdenci i Feričanci. Nadamo se da će i općina Đurđenovaci, s čijeg područja imamo korisnike uključene u poludnevni boravak, također prepoznati važnost ove usluge te ju financijski podržati. Općine Čačinci i Crnac ovu uslugu podržavaju kroz prijavu na Natječaje za udruge koje djeluju u području socijalne skrbi.

Udruga Jaglac zahvaljuje svim JLS/RS u VPŽ i OBŽ na podršci u pružanju usluge poludnevnog boravka koja je od izuzetne važnosti za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama koji po završetku općeg obrazovanja, najduže do 21. godine, ostaju u svom domu s obitelji bez mogućnosti zaposlenja i neovisnog življenja.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.