Jaglac: Održane prve radionice partnera u Jaglacu 

29.studenog 2023. održane su paralelne radionice stručne podrške za korisnike poludnevnog boravka i roditelje/članove obitelji na 3. godišnjem programu “Jaglac” moj drugi dom. Radionice su održale stručne suradnice Obiteljskog centra Područna služba Virovitičko podravska: Tamara Sadlovski prof.rehab. i Sandra Matošina Borbaš, prof. psiholog..Zahvaljujemo partnerima na njihovom doprinosu provedbi programa.

Trogodišnji program Jaglac”- moj drugi dom (1.6.2023.-31.5.2026.) provodi se u partnerstvu s Gradom Orahovica i Obiteljskim centrom Područna služba Virovitičko-podravska, a financira ga MROSP u iznosu od 25.000 eura na godišnjoj razini.

Opći cilj programa  “Jaglac”-moj drugi dom je doprinijeti razvoju i širenju nedostatnih izvaninstitucijskih usluga socijalne skrbi u cilju prevencije institucionalizacije, te povećanja socijalnog uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama (OSIT) i osoba s invaliditetom (OSI) Virovitičko- podravske županije (VPŽ) i Osječko-baranjske županije (OBŽ).

Specifični cilj programa je omogućiti socijalnu uslugu poludnevnog boravka za 10 korisnika na području Grada Orahovice, općina Čačinci, Zdenci, Mikleuš i Crnac u VPŽ, te gradu Našicama i općinama: Đurđenovac i Feričanci u OBŽ te doprinijeti neovisnom življenju, socijalnom uključivanju, razvoju i održavanju radnih navika u cilju poboljšanja kvalitete života osoba OSI/OSIT.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.