Jaglac: održan okrugli stol s temom pružanja usluga osobne asistencije

Dana 06.07.2022. godine Udruga „Jaglac“ Orahovica održala je u Centru za posjetitelje u Orahovici okrugli stol o pružanju usluge osobne asistencije u sklopu projekta Moj asistent IV, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U sklopu okruglog stola voditelj projekta Robert Terfaloga ukratko je predstavio projektne aktivnosti, a koordinatorica projektnih aktivnosti Udruge gđa. Lidija Stojković predstavila je prisutnima dosadašnja iskustva Udruge Jaglac u provedbi usluge osobne asistencije.

Predstavnik Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom gospodin Mario Burek predstavio je prisutnima rad Ureda POSI te njihova dosadašnja iskustva vezano za uslugu osobne asistencije. Na okruglom stolu sudjelovali su i gradonačelnik Grada Orahovice Saša Rister, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slatina Ljiljana Randelj, te predstavnici drugih udruga s područja Slatine, Našica, Virovitice i Belišća, uključujući i projektne partnere Udrugu Vretenac.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.