Jaglac obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera

6.prosinca 2022. godine udruga „Jaglac“ obilježila je dva značajna datuma: Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera u nazočnosti velikog broja građana nakon dvije godine.

Nazočnima se obratila Đurđa Šimatović, Predsjednica udruge Jaglac te istaknula kako je osnovni cilj javnog obilježavanja senzibilizacija javnosti na izazove s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom u zajednici,  ublažavanje posljedica socijalne isključenosti te doprinos poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom.

Osim toga istaknula je važnost volontiranja kojim utječemo na pozitivne promjene u zajednici u kojoj živimo.

Nazočnima se obratio i Saša Rister, gradonačelnik grada Orahovice te pohvalio rad udruge i čestitao ova dva značajna dana.

U nastavku programa premijerno je izvedena Boal drama korisnika poludnevnog boravka „Savršen dan“ u režiji Maria Kovača, dramskog redatelja iz Zagreba uz podršku volonterki i djelatnika udruge; prikazan je film „20 žutih godina“. Ovom prigodom izdana je brošura „Samo nam je nebo granica“ koja je zbirka predstavljanja korisnika i volontera na FB udruge „Jaglac“ u protekle dvije godine.

Prisutni su ujedno imali priliku posjetiti štand s radovima iz krojačke radionice – društveno poduzetništvo udruge „Jaglac“.

Grad Orahovica i gosti iz organizacije „Living life“ iz Engleske darovali su sve njihove korisnike, djecu djelatnika i volontera.

Imaš pitanje?

Online platforma za pomoć i podršku, podrška i razmjena znanja i iskustva specifičnih za poslovanje i djelovanje OCD-a; kontinuirana podrška i prostor vođene rasprave za OCD-ove. Čak osam stručnjaka će vam pružiti pomoć iz raznih kategorija kao što su radno pravo, pravna pitanja i zapošljavanje, javna nabava i revizija, dobro upravljanje, volonterstvo i društveno poduzetništvo.